Zabpehely keksz - kókuszos-gyömbéres

Kb. 40 db kekszhez:

  • 10 dkg vaj (nem margarin, hanem vaj!)
  • 10 dkg liszt (teljes őrlésű)
  • 1 egész tojás
  • 6 púpos kanál apró szemű zabpehely
  • 3 púpos kanál barna cukor
  • 3 púpos kanál kókuszreszelék
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 ujjnyi darab gyömbér reszelve

 

  • Ha a ropogósabb, "kekszes állag"  tetszik jobban, adj még egy tojást, és 3 púpos kanál lisztet a tésztához.

     

 

1. Sütőt előmelegítjük 160°C-ra.

2. Szobahőmérsékletű puha vajat a cukorral, tojással jól elkeverjük.

3. Száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajas masszához.

4. Sütőlapra/papírra kis gombócokat rakunk egy kanál/spatula segítségével.

5. 15-20 percig sül, ne hagyd kiszáradni!

 

Tipp:

  • vizes kanállal kicsit lapogasd el a gombócokat - így nem ragad rá a kanálra a massza -, és szép lapos kekszformát kapsz.
  • ehhez a kekszhez nem szükséges sütőpor, se szódabikarbóna, mert a kekszek – egy kicsit - megpuffadnak e nélkül is.

 

Jó étvágyat! :--)

Téma: Zabpehely keksz

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása