Zabpehely keksz - kókuszos-gyömbéres
Kb. 40 db kekszhez:
- 10 dkg vaj (nem margarin, hanem vaj!)
- 10 dkg liszt (teljes őrlésű)
- 1 egész tojás
- 6 púpos kanál apró szemű zabpehely
- 3 púpos kanál barna cukor
- 3 púpos kanál kókuszreszelék
- 2 citrom reszelt héja
- 2 ujjnyi darab gyömbér reszelve
- Ha a ropogósabb, "kekszes állag" tetszik jobban, adj még egy tojást, és 3 púpos kanál lisztet a tésztához.
1. Sütőt előmelegítjük 160°C-ra.
2. Szobahőmérsékletű puha vajat a cukorral, tojással jól elkeverjük.
3. Száraz anyagokat összekeverjük, majd hozzáadagoljuk a vajas masszához.
4. Sütőlapra/papírra kis gombócokat rakunk egy kanál/spatula segítségével.
5. 15-20 percig sül, ne hagyd kiszáradni!
Tipp:
- vizes kanállal kicsit
lapogasd el a gombócokat - így nem ragad rá a kanálra a massza -, és szép lapos kekszformát kapsz.
- ehhez a kekszhez nem szükséges sütőpor, se szódabikarbóna, mert a kekszek – egy kicsit - megpuffadnak e nélkül is.
Jó étvágyat! :--)
Téma: Zabpehely keksz
Nincs hozzászólás.