Tök bab tészta
4 fő részére:
- 1 nagy marék aprított sonka
- ½ szár póréhagyma
- 2 nagy marék zöldbab (fagyasztottat használtam)
- 1 kis méretű tök
- 1 piros színű paprika
- 1 konzerv aprított paradicsom
- pár szem kapribogyó
- 1 marék petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 adag (250g) szimpatikus tészta
- fűszerek: só, bors, oregánó
- tálaláshoz parmezán sajt, vagy más, jó minőségű reszelhető sajt
1. Hagymát, sonkát egyszerre a tűzre dobjuk, sózzuk, borsozzuk, jó adag oregánóval megszórjuk. Ameddig pirulnak, felaprítjuk a többi zöldséget.
2. Tököt, babot, paprikát hozzáadjuk, lassú tűzön roppanósra pároljuk.
- eközben feltesszük főni a tésztát.
3. Amikor elérte a megfelelő állagot a zöldségrengeteg, hozzáforgatjuk a paradicsomkonzervet, és a kapribogyókat. Hagyjuk, hogy az egész „rottyanjon” egyet.
4. A tüzet elzárjuk, a tésztát hozzáadjuk a zöldségekhez, rászórjuk a petrezselymet, a préselt fokhagymát, és jól összeforgatjuk az egészet.
Tipp:
- Ha ecetes lében tartósított
bogyót használsz, keveset rakj az ételbe, mert az ecetes íz eltorzítja a zöldségek ízét.
- Ha nagyméretű zöldségekkel dolgozol, lehet, hogy két paradicsom konzervre is szükséged lesz.
- A tök magvait ne dobd ki, készíts belőle pirított tökmagot!
Jó étvágyat! :--)