Tök bab tészta

4 fő részére:

  • 1 nagy marék aprított sonka
  • ½ szár póréhagyma
  • 2 nagy marék zöldbab (fagyasztottat használtam)
  • 1 kis méretű tök
  • 1 piros színű paprika
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • pár szem kapribogyó
  • 1 marék petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma

  • 1 adag (250g) szimpatikus tészta
  • fűszerek: só, bors, oregánó
  • tálaláshoz parmezán sajt, vagy más, jó minőségű reszelhető sajt

 

1. Hagymát, sonkát egyszerre a tűzre dobjuk, sózzuk, borsozzuk, jó adag oregánóval megszórjuk. Ameddig pirulnak, felaprítjuk a többi zöldséget.

2. Tököt, babot, paprikát hozzáadjuk, lassú tűzön roppanósra pároljuk.

  • eközben feltesszük főni a tésztát.

3. Amikor elérte a megfelelő állagot a zöldségrengeteg, hozzáforgatjuk a paradicsomkonzervet, és a kapribogyókat. Hagyjuk, hogy az egész „rottyanjon” egyet.

4. A tüzet elzárjuk, a tésztát hozzáadjuk a zöldségekhez, rászórjuk a petrezselymet, a préselt fokhagymát, és jól összeforgatjuk az egészet.

Tipp:

  • Ha ecetes lében tartósított bogyót használsz, keveset rakj az ételbe, mert az ecetes íz eltorzítja a zöldségek ízét.
  • Ha nagyméretű zöldségekkel dolgozol, lehet, hogy két paradicsom konzervre is szükséged lesz.
  • A tök magvait ne dobd ki, készíts belőle pirított tökmagot!

 

Jó étvágyat! :--)