Szuper Palacsinta
Hamarabb jóllaksz vele, mint gondolnád. A palacsintatészta könnyed, mégis sűrű a reszelt almától, és attól, hogy nem teszünk bele vizet, vagy szódát, hanem csakis tejet, méghozzá jó minőségű, teljes, zsíros tejet.
kb. 8 db közepes méretű palacsintához:
- 1 bögre tej (teljes tej, ill. nem zsírszegény, és főleg nem tartós tej)
- 1 bögre liszt (teljes őrlésű)
- 1 reszelt alma (héjával, levével együtt)
- 1 tojás
- 1 csapott kanál barnacukor (vagy egyéb, nem finomított alternatíva)
Reszelt almát, tojást, cukrot, lisztet összeöntjük, majd a tejet apránként hozzáadva óvatosan elkeverjük a masszát egy kézi habverő segítségével.
- a masszát ne keverd túl, mert kemény, papírszerű lesz a palacsinta! A finom puha, könnyed állagú tészta titka, hogy épp csak összekevered a hozzávalókat. A habverőt tehát - kivételesen - nem szakszerűen használjuk.
Jó étvágyat! :--)
Téma: Szuper Palacsinta
Nincs hozzászólás.