Szuper Palacsinta

 

 

Hamarabb jóllaksz vele, mint gondolnád. A palacsintatészta könnyed, mégis sűrű a reszelt almától, és attól, hogy nem teszünk bele vizet, vagy szódát, hanem csakis tejet, méghozzá jó minőségű, teljes, zsíros tejet.

 

 

kb. 8 db közepes méretű palacsintához:

  • 1 bögre tej (teljes tej, ill. nem zsírszegény, és főleg nem tartós tej)
  • 1 bögre liszt (teljes őrlésű)
  • 1 reszelt alma (héjával, levével együtt)
  • 1 tojás
  • 1 csapott kanál barnacukor (vagy egyéb, nem finomított alternatíva)

Reszelt almát, tojást, cukrot, lisztet összeöntjük, majd a tejet apránként hozzáadva óvatosan elkeverjük a masszát egy kézi habverő segítségével.

  • a masszát ne keverd túl, mert kemény, papírszerű lesz a palacsinta! A finom puha, könnyed állagú tészta titka, hogy épp csak összekevered a hozzávalókat. A habverőt tehát - kivételesen - nem szakszerűen használjuk.

Jó étvágyat! :--)

Téma: Szuper Palacsinta

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása