Sütőben sült krumpli
Ez a fogás önmagában is megállja a helyét, az egyik kedvenc házi sültkrumplim, élvezetes, ropogós, laktat anélkül, hogy megennél hozzá egy fél oldalast. Tzatzikivel, házi majonézzel kiegészítve egyszerű és nagyszerű vacsora. Semmiféle szakértelmet nem kíván, az egyetlen trükkje a krumplinyomó.
1. Tetszőleges burgonyamennyiséget nagyobb hasábokra vágva előfőzünk (nem szétfőzzük, a lényeg, hogy egy kicsit megpuhítsuk).
2. Egy tepsiben/ sütőtálban szétterítjük a burgonyahasábokat úgy, hogy minden darabka érje az edény alját. Sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal összeforgatjuk.
4. Forró sütőben kb. 30 perc alatt félig megsütjük, és most jön a trükk:
- krumplinyomóval kilapítjuk a burgonyadarabokat. Nem szabad átpasszírozni, csupán annyira nyomjuk szét, hogy szétrepedjenek a hasábok, így kapunk extrán ropogós kérget, belül viszont finom puha marad.
5. A már szétnyomkodott burgonyát visszatesszük a forró sütőbe, és piros ropogós kérget sütünk rá.
Jó étvágyat! :--)
Téma: Sütőben sült krumpli
Nincs hozzászólás.