almás pite - cukormentes

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 0,5 dl víz
  • 2 tojás
  • zabkorpa
  • 3 nagy alma
  • 1 marék mazsola
  • 1 citrom leve + héja
  • fahéj

 

1. A hideg vajat a liszttel szétmorzsoljuk.

2. A tojássárgákat, vizet, és a citrom reszelt héját hozzáadjuk a morzsalékhoz, és jól összegyúrjuk.

3. Amíg a tészta pihen a hűtőben, előkészítjük az tölteléket:

  • az almákat hámozatlanul feldaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, két rúd fahéjat, és lassú tűzön megpuhítjuk. A darabkák maradjanak félig kemények, mert a sütőben fognak teljesen megpuhulni!

4. A tésztát két bucira osztjuk, kinyújtjuk, egyik felét a tepsi aljába fektetjük, jól megszórjuk zabkorpával, ráhalmozzuk az almát.

5. A kinyújtott tészta másik felét az alma halom tetejére fektetjük, megszurkáljuk villával, megkenjük a tojásfehérjével, és 160°C-os előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Jó étvágyat! :--)