almás pite - cukormentes
- 35 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 0,5 dl víz
- 2 tojás
- zabkorpa
- 3 nagy alma
- 1 marék mazsola
- 1 citrom leve + héja
- fahéj
1. A hideg vajat a liszttel szétmorzsoljuk.
2. A tojássárgákat, vizet, és a citrom reszelt héját hozzáadjuk a morzsalékhoz, és jól összegyúrjuk.
3. Amíg a tészta pihen a hűtőben, előkészítjük az tölteléket:
- az almákat hámozatlanul feldaraboljuk, hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, két rúd fahéjat, és lassú tűzön megpuhítjuk. A darabkák maradjanak félig kemények, mert a sütőben fognak teljesen megpuhulni!
4. A tésztát két bucira osztjuk, kinyújtjuk, egyik felét a tepsi aljába fektetjük, jól megszórjuk zabkorpával, ráhalmozzuk az almát.
5. A kinyújtott tészta másik felét az alma halom tetejére fektetjük, megszurkáljuk villával, megkenjük a tojásfehérjével, és 160°C-os előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Jó étvágyat! :--)